Koraci unapredjene nege lica

Za sve vas koji se negom svoje kože bavite detaljno i imate potrebu da je unapredite, uvodimo vas u dodatne korake vaše ,, beauty,, rutine. Da se osvrnemo kratko na osnovne korake, kako biste znali da li je sve neophodno tu i tek tada možemo preći na unapredjenu negu kože.

Jutrarnja rutina: čistač, tonik, zaštitna krema

Večernja rutina: uklanjanje šminke, čistač, tonik, antirid, aktivna krema

Serum

Serumi predstavljaju visoko koncentrovane preparate i sadrže veći procenat aktivnih supstanci nego krema. To znači da je neohodno serum pažljivo odabrati po trenutnom stanju kože. Serum je tu da brzo reši promenjeno stanje kože i vrati je u balans. Ukoliko je koža, u nekom momentu, postala dehidrirana potrebno je u negu uvesti serum za hidrataciju koji će to stanje vrlo brzo popraviti. Ukoliko, pak, imamo neke posebne želje vezano za našu kožu i neke nepravilnosti koje želimo da rešimo ( fleke, neujednačen te, bore, loša tekstura kože, prekomerno lučenje lojnih žlezda, devitalizovana- umorna koža,.. ), tada ubacujemo adekvatan serum. Preporuka je da serum birate zajedno sa svojim kozmetičarem ili nekim ko se bavi negom vaše kože, kako ne biste pogrešili i doveli kožu u neko drugo, nepoželjno stanje. Preporuka je da serum koristite u vašoj svakodnevnoj rutini, a ovo je samo mala pomoć da bude jasnije zašto je to važno.

Serumi mogu biti različitih tekstura, od gelova, fluida, mlečnih tekstura do laganih vodenastih. Uglavnom su serumi dosta skuplji u odnosu na kreme i baš zato se često postavlja pitanje ,, Da li mi je serum zaista potreban?,,

Odgovor je APSOLUTNO DA!! 

Serum spada u izuzetno korisne investicije i opravdano je skuplji, baš zbog svog sastava i prisustva visoko koncentrovanih, aktivnih supstanci u njemu. Nanosi se nakon tonika, a pre antirida i kreme. Naneti ga laganim pokretima tapkanja i sačekati neko vreme da serum upije ( ukoliko nije naznačeno tačno vreme), nakon toga koža je spremna za nanošenje kreme.

Mali savet plus: 

Niste sigurni koji serum je neophodan vašoj koži? Odaberite serum sa hijaluronskom kiselinom, vitamin C ( antioxidativni ) ili kiseonik serum. Tu svakako neće doći do greške a vašoj koži će prijati sigurno.

Maske

Maske svakako spadaju u dodatke rutini i nisu obavezne ali ukoliko volite, želite i imate vremena da se posvetite sebi i ovakvim ritualima, dobrodošle su. Najčešće se upotrebljavaju:

Hidratantne maske

Tu su da koži vrate izgubljenu vlagu, da je zadrže u površinskim slojevima i na taj način poprave izgled kože, a uloga im je i da spreče prekomeran gubitak vlage preko kože. Iz ovoga se može zaključiti da su prilično neophophodne ukoliko je vaša koža dehidrirana. Dozvoljene su kod svih tipova kože.

Maske na bazı gline

Namenjene su masnom i mešovitom tipu kože ( uz opreznost da ovaj tip kože nije dehidriran jer u tom slučaju može doći do pogoršanja stanja).  Na tržištu postoji veliki broj maski, te je i u ovom slučaju jako važno da se konsultujete ,oko izbora, sa nekim ko se profesionalno bavi negom vaše kože.

Maske se nanose 1x nedeljno, nakon temeljnog čišćenja kože i stoje 10- 15min ( pratiti kako je naznačeno). Nakon skidanja maske nastavljate redovne korake nege.

Piling

Predstavljaju preparate za kontrolisano uklanjanje površinskog, odumrlog sloja kože.

Za kućnu upotrebu su uglavnom namenjeni mehanički i enzimski piling. Masna- deblja koža i mehanički i enzimski. Tanka, suva, osetljiva izbegavati mehanički i samo blagi enzimski pilinzi. Piling se radi 1x nedeljno, ali ako se koriste eksfolijativni losioni sa kiselinama, izbegavati pilinge. Ukoliko redovno odlazite na profesionalne tretmane 1x mesečno, vašoj koži možda i nije neophodan piling u kućnoj nezi.

Sve gore navedeno je individualno i postoje odredjena odstupanja od pravila, te je iz tog razloga važno da uvodjenje novih preparata i dodate nege ne radite isključivo samostalno. Naophodan je detaljan pregled i utvrdjivanje tipa i trenutnog stanja kože, kako bi se napravio idealan plan kućne nege.

Važno!!

  • Nega ne treba da bude opterećenje sa previše proizvoda
  • Nove preparate uvodite jedan po jedan
  • Dobro se informišite o preparatima koje koristite

Naš kozmetološki centar Sensi Skin u prilici je da vam ponudi besplatne konsultacije, kao i aparaturni scanner vaše kože, na osnovu kojeg imamo kompletan uvid u to šta je vašoj koži potrebno. Nakon uradjenog scannera dobijamo tačne procentualne podatke o:

  • Procentu vlage i masnoće u koži
  • Dubini bora
  • Osetljivosti kože
  • Hiperpigmentacijama
  • Elastičnosti kože

Naši stručni estetičari sa velikim iskustvom u radu, detaljno će vas uputiti u pravilnu negu i dati predlog iste, u odnosu na kompletan pregled kože.