Koji su tretmani za ovakvo stanje kože?

Pojava osetljivosti kože tokom zimskih dana

Da li vam se desilo nekada da sa dolaskom hladnijeg vremena primetite značajnije promene na svojoj koži?

Pored vidljivih znakova dehidriranosti i suvoće kože, primetili ste i odredjene senzacije, kojih ranije nije bilo, a vaša nega je i dalje ista. Javlja se povremeno crvenilo, možda i svrab i blago peckanje. Možda ste primetili i odredjene reakcije nakon uvodjenja novih preparata u svoju negu.

Sve su ovo znaci upozorenja za vas da je došlo do promene stanja vaše kože!!

Bez brige ništa nije strašno ukoliko na vreme reagujete.

Normalna koža na svojoj površini ima jedan zaštitni omotač  tj. hidrolipidni film, kome i sam naziv kaže, ima ulogu da štiti našu kožu od različitih spoljašnjih uticaja. Kako nas štiti od svega onog što dolazi spolja, tako nas čuva od gubitka vlage iz naše kože i sprečava nastanak dehidratacije kože.

Zahvaljujući ovim procesima naša koža ostaje zdrava, otporna, elastična i čvrsta. Zato je, pre svega, važno očuvati ovu BARIJERNU FUNKCIJU kože.

Koža postaje osetljiva iz različitih razloga, manifestacija osetljivosti kože može biti na više načina i može se javiti u svim životnim dobima, a osetljive regije su lice, šake, regije na telu, usne, kosmati deo glave. Kod nekoga se ovaj problem često javlja ali nekima je potpuna nepoznanica, te ova promena stanja kože, razlog je za strah. Ono što je najvažnije je da sa svojom kožom postupate apsolutno nežno u ovom periodu.

A da sada predjemo na konkretna pitanja i rešenja ovog problema.

Znaci upozorenja:

 • Suvoća kože ( neprijatno škriputanje pri dodiru)
 • Perutanje
 • Crvenilo
 • Osećaj peckanja
 • Osećaj zategnutosti
 • Svrab
 • Pojava ekcema
 • Reakcija kože na različite preparate

Ovo su neki od upozorenja na koje treba da obratite pažnju i što pre reagujete, kako ne bi došlo do pogoršanja. U nekom momentu došlo je do slabljenja prirodnih odbrambenih mehanizama kože i ukoliko na vreme reagujemo, ovo stanje je lako rešivo.

Šta je neophodno PRVO uraditi?

 • Ne umivati se toplom ( vrućom) vodom
 • Izbaciti sve agresivne preparate iz nege ( retinol, kisele losione, agresivne čistače,…)
 • Ne brisati i trljati lice peškirom, nego blago tapkati ubrusima
 • U negu uvesti kreme sa ceramidima koje su za hiperosetljive kože ( ,, cica kreme,, )
 • Odlazak na profesionalni tretman u cilju što bržeg saniranja

Navedeni saveti su prvi korak, koje sami možete da sprovedete kako biste pomogli vašoj koži.

Za dalje rešavanje ovog problema, svakako, savetujemo da se obratite stručnjaku kako bismo što pre doveli kožu u balans.

Pojava osetljivosti kože tokom zimskih dana

Koji su tretmani za ovakvo stanje kože?

Ono što je iznad svega važno, jeste to da ne radimo nikakve agresivne tretmane kod ovog stanja. Svi tretmani koji se rade, namenjeni su jačanju odbrambene funkcije kože, jačanje njenog imuniteta, duboko regenerisanje i hidratacija.

U našem kozmetološkom centru, svi tretmani su personalizovani, a to znači da ih u potpunosti prilagodjavamo trenutnom stanju kože, kako bismo došli do željenih rezultata.

Mesojet sa svojom potpuno inovativnom jet ( bezkontaktnom) tehnologijom, jača zidove krvnih sudova a samim tim i kapilarnu mrežu, obnavlja zaštitni film na površini kože, duboko regeneriše i hidrira. Ovo je mezoterapijski tretman. Kod ovog tretmana, nema narušavanja integriteta kože, a unos svih aktivnih supstanci ( potpuno personalizovano) ide do 4mm u kožu. Tretman je prijatan i komforan a rezultat je vidljiv odmah nakon tretmana. Prvi vidljivi rezultati su sjaj kože, punoća, jedrina,… U slučaju osetljive kože potrebno je uraditi seriju od 5 tretmana, za dugotrajniji rezultat. Interval u kom se radi tretman je 1x nedeljno.

Intense tretmani prilagodjeni osetljivoj koži. Ovi tretmani se rade u više različitih varijanti, ali u ovom slučaju preporuka je da se rade prilagodjeni ovom stanju kože. Kombinacija adekvatnog pilinga i koktela sa aparatom koji radi unos na tri različite frekvence tj. deluje na sva tri sloja kože. Akcenat je na umirenju kože i jačanju njene otpornosti kao i zaštitnog filma. Tretmane je poželjno raditi u mini seriji od 2- 3 tretmana ( ukoliko nema značajnog oštećenja kože).

Sensi tretmani, ovo su biološki tretmani koji deluju najviše na površinske slojeve kože. Ovim tretmanima nećemo dobiti duboku regeneraciju niti imaju veliku prodornost aktivnih supstanci, oni svoje najjače dejstvo ispoljavaju na epidermalni- površinski sloj. Mogu da se rade u seriji ili kao zasebni tretmani.

Lenitivo soothing ovaj posebno formulisan tretman , apsolutno je bez bilo kakvih iritirajućih sastojaka. Linija namenjena hiperosetljivim, oštećenim kožama, onkološkim pacijentima, jer deluje na prirodni odbrambeni mehanizam kože. Tretman se radi u 2 varijante, kao anti- age tretman za prevenciju starenja i tretman za oštećenu kožu. Može da se radi u seriji ili kao zaseban tretman.

Kako je personalizacija naš zaštitni znak, u našoj ponudi tretmana imamo još mnogo različitih kombinacija tretmana koji deluju upravo na ovaj problem. Izbor tretmana vrši se na licu mesta, nakon naše procene, radimo onaj tretman koji je najpotrebniji stanju vaše kože. Baš zbog ovakvog pristupa, besplatne konsultacije su nešto što svakako ističemo kao važno i možete ih zakazati kod nas.