Sinergija estetskih procedura i tretmana lica

Na samom početku neophodno je da znamo šta je to što postižemo injekcionim estetski procedurama, a šta neinvazivnim tretmanima lica.

U često spomenute injekcione estetske procedure spadaju: hijaluronski fileri, botoks, mezoniti, injekcione mezoterapijske procedure, … Neinvazivni tetmani lica su tu da deluju na kompletno stanje kože i takodje, podrazumevaju redovnu negu kože lica.

Šta se postiže estetskim procedurama?

Ove procedure su tu da koriguju odredjene  nedostatke i njima se postiže remodeliranje i skulpturiranje lica (nadoknada volumena lica, konturisanje,…). Ovakve procedure ne deluju na sam kvalitet kože lica, te ukoliko postoji bilo kakav poremećaj stanja kože, on neće biti rešen ovim procedurama. Nakon ovih procedura, rezultat može biti: ograničena ili u potpunosti onemogućena mimika mišića, povećan volumen odredjenih regija lica- jagodice, fizički popunjene duboke bore,… Period oporavka uglavnom je kratak i  ograničena je dužina trajanja, tj. rezultat nestaje nakon odredjenog vremena. Sprovode ih isključivo lekari!

Estetske procedure su u jeku popularnosti danas i nikako nisu ,,tabu,, tema. Te ukoliko ste pristalica ovakvih blago invazivnih procedura, svakako ih savetujemo, ako za to postoji realna potreba ili vaša velika želja.

Šta se postiže tretmanima lica?

Tretmanom lica NIKAKO nećemo dobiti to što dobijamo, prethodno spomenutim procedurama. Profesionalni tretmani lica su tu da deluju na stanje vaše kože. Deluju na strukturu kože, teksturu, ten, boju, opšti izgled, a što je najvažnije zalažu se za zdavlje kože i negovan izgled! 

U osnovne tretmane lica svakako spada higijensko čišćenje, koji ima za cilj da pročistimo kanale lojnih žlezda i dovedemo ih u balans, ukoliko postoji hipo ili hiperfunkcija istih. Samo dubinski čista koža, spremna je da prihvati sve hranljive, aktivne supstance koje želimo da joj damo. 

Pored čistoće, važno je kožu osloboditi svih nagomilanih otpadnih, odumrlih ćelija koje se nalaze na najpovršnijem epidermalnom sloju. Ovom procedurom ubrzavamo proces regeneracije i dozvoljavamo da sve ono neophodno penetrira u kožu, a i sve nepoželjne nečistoće i toksini izadju na površinu. Ovo su neke od osnovnih preduslova za pravilnu negu kože lica i osnovne procedure svakog tretmana.

Ishrana i regeneracija su tretmani boost- eri, kojima jačamo kožu, uklanjamo odredjene nedostatke, vraćamo joj sjaj i svežinu, uklanjamo umoran izgled, ujednačavamo ten. U ove procedure svakako spadaju i tretmani hidratacije. Ovakvi tretmani su personalizovani, jer svaka koža ima svoje specifične potrebe, te je naš cilj, upravo, da joj damo sve ono što joj je u datom momentu neophodno. 

Iz svega nevdenog može se zaključiti da je kombinacija ovih procedura apsolutno pravi izbor, u nekim slučajevima, jer estetske injekcione procedure konturisaće lice, a tretmani lica dovešće kožu do željenog stanja. Na taj način dobićemo i sjaj kože, svežinu i jedrinu, a ujedno je moguće i korigovati odredjene nedostatke. Tretmane lica  sprovode samo estetičari ( kozmetičari) i važno je da se informišete o tome ko brine o vašoj koži. Jednostavno, same estetske procedure nisu dovoljne ukoliko želite da vaša KOŽA ZABLISTA!!! Takodje, tretmanima lica NIKADA nećemo dobiti rezultat botoksa niti ćemo moći da nadoknadimo gubitak volumena.

Razumljivo je da svako od nas ima mogućnost izbora i odluči šta je to što želi da postigne kada je izgled u pitanju i tu odluku svakako poštujemo.

Kako kombinovati ove dve procedure?

Kombinovanje ove dve procedure je od velike važnosti i suština je u pravilnom redosledu izvodjenja.  Svaki odgovoran i savestan lekar i estetičar uputiće vas u to kada i kako se sprovode procedure. Pre svega kožu je neophodno očistiti, nahraniti i dovesti do željenog stanja i zdravog izgleda, tek nakon toga pristupa se injekcionim estetskim korekcijama. Zavisno od toga koji tretman je radjen, estetsku korekciju moguće je sprovesti 24h nakon tretmana ( ukoliko sam tretman ne zahteva duži period izmedju ove dve procedure, kao što su hemijski pilinzi). 

VAŽNO!!

TRETMAN LICA NIJE DOZVOLJENO RADITI 21 DAN NAKON nekih  injekcionih estetskih procedura, jer postoji mogućnost migracije botoxa ili filera, te u velikom broju slučajeva dolazi do komplikacija.

OBAVEZA lekara i estetičara je da vas o ovome obavesti!!

Ukoliko ste radili neke estetske procedure, a dolazite na tretman neophodno je da to naglasite , kao i da naglasite koliko je vremena prošlo od pomenute procedure!

Kako se može zaključiti saradnja lekara i estetičara je od velikog značaja za pacijenta i veoma značajno za postizanje željenih rezultata, postoje stanja kože koje ne može da reši lekar, isto kao što ni estetičar ne može da ispravi odredjene nedostatke lica.

U našem centru nudimo vam uslugu besplatnih konsultacija, koje se zakazuju putem broja telefona 065/ 3338- 338

Na našem sajtu možete pronaći veliki broj informacija o tretmanima koje nudimo u našem centru.