Sve ISTINE o laserskoj EPILACIJI

Tema o kojoj kruže različite priče i postavlja se veliki broj pitanja. Ono što je činjenica, jeste da je ovo jedan od najpopularnijih tretmana poslednjih godina. Epilacija je poslednjih 10 godina dostigla ogromnu popularnost, kao tretman i to opravdano. Ono što je dilema, jeste veliki broj pitanja od strane klijenata u želji da što više saznaju o ovom tretmanu.

Drugo ime tretmana epilacije ( ako bismo morali da joj ga dodelimo), sigurno bi bilo ,, SPAS,, !

Da li je trajna epilacija zaista TRAJNA?

Odgovor je i DA i NE!

Tokom tretmana epilacije, veliki broj folikula dlake se u potpunosti zatvori, što znači da dlaka nikada više ne raste na nekim delovima.

Medjutim, kako funkcionisanje našeg organizma u većini zavisi od rada naših hormona, tako je u teoriji odgovor da trajna epilacija i nije baš trajna, jer rast dlake diktira uticaj naših hormona.

Savet je da se nakon odradjene serije tretmana, rade tretmani održavanja na šestomesečnom ili godišnjem nivou, po jedan tretman.

Serija podrazumeva od 6- 10 tretmana, na 6 nedelja.

Da li se epilacijom uklone sve dlačice?

Realan rezultat nakon uradjene serije tretmana je 80%, dok 20% dlačica ostaje. Ove dlačice, koje ostaju, mnogo su tanje, proredjenije i svetlije, te nikako nisu iste kao pre tretmana. Vremenom, ukoliko se redovno rade tretmani održavanja i one nestaju (pod uslovom da ne postoji hormonski disbalans).

Da li je tretman bolan?

Apsolutno je u pitanju subjektivan osećaj. Tretman nije bolan, ali neki ga opisuju kao neprijatan osećaj peckanja dok se radi. Nakon završenog tretmana nema nikakve neprijatne senzacije niti promena na koži, ukoliko koža nije hiperosetljiva. Čak i da je najosetljivija koža u pitanju, može se javiti blago crvenilo koje nestaje nakon 24h.

Ovaj neprijatan osećaj peckanja, uglavnom se javlja u toku prva dva tretmana dok su dlake još uvek jače i tamnije pigmentisane. Kako laserski zrak deluje isključivo sa pigmentom dlake, ovaj osećaj će biti prisutan na početku, a kako dlačice slabe i svetle, sve je manja senzacija do potpunog izostanka.

Da li je tretman bezbedan?

Kao što smo već napomenuli, tretman je bezbedan jer laserski zrak nema dejstvo na okolno tkivo, nego isključivo deluje sa pigmentom dlake.

Ko ne bi smeo da radi tretman laserske epilacije?

Tretman epilacije ne bi smele raditi osobe sa vitiligom, trudnice, dojilje, osobe sa malignim oboljenjima, upalnim promenama na koži i drugi.

Kako biste bili sigurni da ne spadate u krug ljudi koji su kontraindikacija za primenu ovog tretmana, savetujemo konsultativni pregled.

Tokom ovog pregleda, kroz detaljan razgovor, utvrdićemo da li je moguće raditi tretman i detaljno vas uputiti u proceduru. 

Da li epilacija može da se radi tokom perioda leta?

Da, moguće je raditi je u letnjem periodu, ali nije preporuka jer je potrebno da se ne izlažete suncu 7- 10 dana pre tretmana i 7 dana posle.

Sezona tretmana epilacije, svakako kreće nakon leta i završava se pred naredno leto.

Ukoliko ste ugrabili priliku da na vreme krenete sa tretmanima, leto vam neće predstavljati muku, kada su dlačice u pitanju.

Da li je moguće ukloniti svetle dlačice?

Svetle dlačice se NE mogu ukloniti laserskom epilacijom!

Ovo su samo neka od pitanja koja se redovno ponavljaju, te smo se trudili da iskreno odgovorimo na njih, jer nam je cilj da budete naš zadovoljan klijent.

Ukoliko ste u dilemi, da li uraditi ovaj tretman i imate još neka pitanja i nedoumice, pozovite nas i zakažite svoje besplatne konsultacije.

Tokom SEPTEMBRA I OKTOBRA meseca nudimo vam posebne pogodbnosti i mogućnost da ostvarite popust od 30% i 40% na pakete trajne epilacije.

Pozovite nas na broj 065/ 333- 8- 338 i zakažite svoje konsultacije

Sensi Skin kozmetološki centar