tretmani pre i posle letovanja

Tretmani lica: šta primeniti pre, a šta posle letnjeg odmora?

Jedno od čestih pitanja s kojima se susrećemo u našem kozmetološkom centru, jeste ono koje se odnosi na vašu dilemu koji tretman treba primeniti pre, a koji posle letovanja – i to jeste problem koji zavređuje posebnu pažnju. Razlog se krije u činjenici da neadekvatnim tretiranjem lica, naročito pre letovanja, možete izazvati ozbiljne posledice i kontraefekte na koži, stoga morate biti naročito pažljivi kada je u pitanju odabir tretmana i razgovarati sa stručnim licem pre nego što se odlučite za neku od profesionalnih usluga. Potrudićemo se da vam ovo pitanje približimo u narednim redovima, ali i ponudimo adekvatne tretmane koje možete primeniti u Sensi Skin salonu.  

Da li je potrebno otići na tretman lica pre letovanja?

Odgovor je – DA. Lice treba dobro pripremiti za izlaganje suncu, slanoj vodi ili hloru, promenu klime, slojeve SPF proizvoda koje nanosimo tokom celog dana i druge faktore koji značajno mogu da poremete uobičajeno stanje kože lica. Preduslov za to da vam lice tokom leta ne zadaje glavobolje, jeste pravovremena priprema lica, odnosno nega koja će mu obezbediti sve neophodne sastojke kako bi koža ove regije bila hidrirana i ojačana. Čišćenje pora, čišćenje kanala lojnih žlezda, ishrana kože uz pomoć vitamina, faktora rasta, matičnih ćelija i slično, neki su od osnovnih efekata i ciljeva kozmetičkih tretmana koje treba primeniti pre odlaska na odmor. Hidratacija je i u ovom slučaju, kao i uvek, ključna reč za održavanje dobrog stanja kože, tako da pripremni tretmani u našem kozmetološkom centru omogućavaju i ovu vrstu nege.

Evo šta preporučujemo za negu lica pre letovanja:

Higijensko čišćenje: Jedan od osnovnih i početnih tretmana za negu kože, poslužiće i kao priprema lica za letnje doba. S ovim tretmanima može se početi već u tinejdžerskom periodu, što nam govori da se radi o neinvazivnom tretmanu, koji predstavlja bazu za dalju negu i primenu drugih tretmana. Higijensko čišćenje lica bazira se na manuelnom čišćenju pora, uz primenu adekvatnih preparata za umirenje kože nakon samog tretmana, što za krajnji rezultat daje lice oslobođeno mitisera i dubokih nečistoća i  kožu spremnu za leto.

Hidratacija: Pružiti licu neophodnu vlažnost – to je jedan od ciljeva skoro svih tretmana namenjenih ovoj regiji, jer upravo hidratacija predstavlja osnovni preduslov za zdravu kožu. Prema individualnom tipu kože, u Sensi Skin centru određujemo i koji tretman za hidrataciju lica odgovara vašoj koži.

Hydrafacial: Neinvazivan tretman dubinskog čišćenja kože, kao i hidratacije i regeneracije. Tretman je u potpunosti bezbolan, kratko traje i obuhvata sve procedure naophodne za apsolutni detox kože: uklanjanje odumrlog sloja kože u cilju ubrzavanja procesa regeneracije, aparaturno čišćenje kanala lojnih žlezda i duboku hidrataciju. Ovim tretmanom postižemo sve što nam je potrebno, kako bismo kožu adekvatno pripremili za letovanje.

Mesojet: Mesojet predstavlja novinu u svetu kozmetičke industrije, a radi se o novoj, unapređenoj tehnologiji, kojom se uklanja površinski sloj kože i dubinski hidrira koža. Mesojet se koristi i za unošenje različitih vitamina, lekova i preparata u dublja tkiva kože, što se postiže specijalnom aparaturom. Poboljšanje opšteg stanja kože i pravovremena efikasna nega su glavni efekti koje postižemo Mesojet tehnologijom. Uz to, tretman podstiče limfnu drenažu, stimulaciju kolagena, popravlja tonus kože stimulacijom mišića i postiže efekat mezoterapije. Na ovaj način tretirana koža lica postaje potpuno očišćena i ojačana.

Regenerativni tretmani: Ova vrsta tretmana namenjena je dubinskoj ishrani kože aktivnim sastojcima i oslobađanju kože lica od toksina. Regeneracija i stimulacija ćelija unutar epidermisa, koji se postižu ovim tretmanima, dovode do boljeg opšteg stanja kože, a kozmetičar će na osnovu individualnog tipa kože odrediti koji aktivni sastojci i koji tretman treba primeniti.

Zašto treba da posetite kozmetičara nakon letovanja?

Nagomilavanje odumrlih ćelija kože, pojava bubuljica i dehidratacija su skoro neizbežne pojave po povratku sa letovanja, a u nekim slučajevima javljaju se i ozbiljnije akne. Sunce, so, kreme sa zaštitnim faktorima – sve to je ostavilo traga na vašoj koži, a ako u početku i ne primetite nikakve promene, izvesno je da vaša koža zahteva dodatnu negu, i to intenzivniju nego pre i tokom odmora. Fotooštećenja su posebna kategorija nuspojava koja zahteva više truda za uklanjanje, a istovremeno su i najčešća posledica sunčevog zračenja, koja se naročito intenzivno manifestuje u zrelijim godinama iako ni mlađe generacije žena nisu lišene fleka od sunca.  Kako biste preduhitrili isušivanje kože, pojavu aknica i fleka, bilo bi dobro da se po povratku s letovanja obratite kozmetičaru koji će utvrditi kakva nega vam je potrebna.

Mi preporučujemo:

Intense Hydra: Ako ste primetili da vam je koža dehidrirana uprkos svim naporima da je održite u normalnom stanju, ili ste se upravo vratili sa letovanja i suočili sa ljušćenjem kože i drugim simptomima dehidratacije, ovaj tretman je pravi izbor za vas. Kako i samo ime kaže, radi se o intenzivnom i dubinskom tretmanu koji se radi na tri frekvencije, odnosno prodire do sva tri sloja kože – od najdubljeg do površinskog, koji je u najnepovoljnijem stanju nakon letnjeg odmora. Ovaj tretman spada i u regenerativne tretmane, jer dubinski hrani kožu i ubrzava cirkulaciju pored toga što intenzivno hidrira kožu. Rezultat je umirivanje kože, regeneracija, redukovanje fleka na licu, uklanjanje nečistoća, a koži je vraćena vlažnost.

Tretman oxygenacije: Ovo je jedan od omiljenih tretmanau našem centru , koji svoju popularnost duguje odmah vidljivim, ali i dugoročnim rezultatima. Cilj je samim tretmanom naterati kožu da sama proizvede veliku količinu kiseonika u ćelijama kako bi se ubrzali svi mikroprocesi. Procedura teče u nekoliko faza, a fokus je na čistom kiseoniku i pažljivo odabranim sastojcima na osnovu individualnog tipa kože i problema s kojim se suočila vaša koža nakon letovanja. Tretman je potpuno neinvazivan, a efekat je više nego zadovoljavajući – u to ćete se uveriti već nakon prve primene. Podstiče metaboličke procese hraneći ćelije kože, a serumi koji se ovom prilikom nanose imaju za cilj potpunu hidrataciju, regenraciju i potpunu oksigenaciju osnovnih ćelija kože. Uz ovakav tretman možete produžiti leto na svojoj koži.

PRX kraljevski piling: Biorevitalizujući piling dobio je svoj epitet zahvaljujući fantastičnom efektu koji se postiže već nakon prvog tretmana. PRX kombinuje TCA (trihlorsirćetnu kiselinu) i vodonik peroskid koji stimulišu produkciju osnovnih ćelija kože, a time i podstiču produkciju kolagenih vlakana. Nakon samog tretmana, primenjujemo aktivnu kozmetiku koja ima zadatak da pojača dejstvo pilinga.

Biorevitalizacija: U našem centru koristimo nove generacije kiselina koji biorevitalizaciju čine potpuno neagresivnim za vašu kožu, bez potrebe oporavka i bez opasnosti od burnih reakcija. Sama kiselina prodire duboko u kožu i tako stimuliše ćelije dubljih slojeva, čime se postižu odmah vidljivi rezultati.

Sensi umirujućI tretman: Ovaj specijalan tretman namenjen je osetljivim tipovima kože, ali i koži sa različitim oštećenjima, što ga čini naročito pogodnim za primenu nakon letovanja i u slučajevima da ste se sa odmora vratili sa značajnijim ozledama na koži. Sensi tretman je pogodan za jačanje kapilarnih mreža, smirivanje upalnih i drugih procesa i obnavljanje barijere kože, što će dalje dovesti do njenog potpunog oporavka.

Ako smo vas zatekli na letovanju…

…ne zaboravite da ne smete koristiti proizvode na bazi kiselina, nemojte primenjivati hemijske niti mehaničke pilinge, a potom izbacite iz rutine kreme i bilo kakve proizvode koji sadrže retinol. A, za dalju negu – prepustite se rukama stručnjaka.