Paketi jesen zima

Uticaj kiseonika na kožu

Poznato je da bez kiseonika nema života, pa samim tim je njegov značaj od vitalne važnosti. Kiseonik predstavlja najvažniji element u prirodi i njegov nedostatak uzrok je mnogih bolesti.

Ono što nas zanima jeste značaj i uticaj kiseonika na kožu, te ćemo se više posvetiti tome.

Istraživanja su pokazala da nivo kiseonika u koži nakon 30. godine opada za 25%, a nakon 40. za čak 50%. Ovo je prirodan proces, a biva ubrzan i pojačan ukoliko smo izloženi različitim zagadjenjima ( pušači, posebno obratite pažnju na ovaj podatak!).  Kiseonik ima ključnu ulogu u procesima regeneracije kože. Doprinosi obnavljanju osnovnih ćelija i ubrzanoj proizvodnji novih- fibroblasta. Uloga kiseonika je, izmedju ostalog, da održava ćelije zdravim i vitalnim. Kiseonik obnavlja kapilarnu mrežu, jača imunološku ulogu kože, ima antivirusni, antibaktericidno i antimikotičko dejstvo. Ovi procesi značajni su nam za odredjena dermatološka oboljenja kože. Takodje, učestvuje u obnavljanju stem ćelija ( ćelija koja ima najveći razvojni kapacitet).

Koža koja je u deficitu sa kiseonikom, menja svoju boju i obično je siva i beživotna, tekstura kože se menja, dolazi do pada tonusa, obično su kapilari prošireni i vidljivi golim okom, uz odgovor kože na svaki nadražaj, crvenilom. Ukoliko je ovaj deficit duže prisutan, mogu se javiti i neka dermatološka oboljenja i tada posledice deficita nisu samo estetske prirode.

Kako su usporeni svi mikroprocesi u koži ( krvni i limfni sistem- mikrocirkulacija), dolazi do zastoja toksina u koži i njihovog nagomilavanja, te je proces starenja ubrzan i vidljiviji. Naravno, da niko od nas ne želi da se nadje u ovakvoj situaciji te se postavlja pitanje kako sprečiti nastanak ovog stanja i kako rešiti ovaj problem, ukoliko se već javio?

OKSIGENACIJA

Proces oksigenacije predstavlja momentalni priliv kiseonika ( veštačko povećanje ukupne količine kiseonika) u cilju oživljavanja i obnavljanja ćelija kože. Proces oksigenacije, takodje se odvija i u koži, te je ovaj proces izuzetno važan za zdravlje kože i njeno pravilno funkcionisanje.

Do ovakvih, željenih rezultata, vodi nas specijalan medicinski tretman- CO2 tretman.

Ovakvi tretmani,u praksi, izvodili su se i ranije ali injekcionom metodom, gde se CO2 uvodi u srednji sloj kože i na taj način dolazi do procesa oksigenacije i povećanog priliva kisonika u koži. Danas postoje neinvazivne procedure, kojima ovaj proces izazivamo kako bismo ubrzali sve pomenute procese.

Tokom ovog tretmana koristi se dvokomponentna karboksi maska. Ova CO2 maska izaziva Bohr- ov efekat, tako što povećava količinu co2 u koži, snižava pH vrednost krvi i samim tim izaziva povećano stvaranje i priliv kiseonika u sve ćelije kože, koji se nakon toga doprema i do ostalih ćelija. Sam proces se oseti na koži kao blago bockanje 10ak sekundi po nanošenju maske i nakon toga ovaj osećaj nestaje.

CO2 tretman se izvodi u kombinaciji sa mezoterapijom ili bez nje, te na taj način dovodi do:

  • Ujednačenja tena
  • Izbeljivanja hiperpigmentacija
  • Pokretanja svih mikroprocesa u koži
  • Obnavljanje kolagenih i elastičnih vlakana
  • Dubokog čišćenja kože
  • Hidratacije dermalnog i epidermalnog sloja kože
  • Smirenja svih upalnih procesa na koži
  • Procesa angiogeneze tj. ubrzanog stvaranja novih krvnih sudova

CO2 tretman je idealan kod kože pušača, umornih koža ili onih izloženih svakodnevnom zagadjenju, kod fotoostarele kože. Ukoliko se tretman radi u kombinaciji sa mezoterapijom, dolazi do popravljanja opšteg stanja kože, peglanja sitnih borica  i popravljanje tonusa. Tretman je izuzetno prijatan i komforan, namenjen je svim tipovima kože, a posebno se preporučuje kao medicinska nega aknozne i kuperozne kože.

U našem centru, na prvom mestu, ističemo personalizaciju gde imamo za cilja da svakoj koži damo baš ono što joj je neophodno i da pri tome dobijemo željeni rezultat.

Zato uvek savetujemo da nas posetite na besplatnim konsultacijama koje možete zakazati putem

broja telefona 065- 3338- 338