PRVA POMOĆ koži u hladnim danima

Koža ti je suva, peruta se, zateže, crveni na dodir i promenu temperature, totalno je bez sjaja i jedrine…

Ne znaš šta se dešava i kako joj pomoći??? 

Sve što uradiš ne pomaže, naprotiv nekada je stanje i gore!!

Čak su se i borice pojavile i vidljivije su oko očiju.

Ukoliko imaš ovaj problem ili su prisutni samo neki od pomenutih simptoma, pročitaj nastavak teksta i pomozi svojoj koži.

Tokom zime, koža prolazi kroz razne promene i različita stanja. Može se reći da je zima vrlo izazovan period u odnosu na leto i da su spoljašnji negativni uticaji mnogo naglašeniji u ovom periodu.

Pored UV zračenja, koje je svakako prisutno 365 dana u godini, tu su i izloženost zagadjenom vazduhu, niskim temperaturama, vetru, snegu,…

Apsolutno svaka koža će u nekom momentu pokazati promenu stanja i to je normalna reakcija koja ne treba da nas plaši. Medjutim, ukoliko koža nije negovana redovno ili ima neadekvatnu kućnu negu, u mnogo većem procentu će osetiti ove spoljašnje, negativne uticaje i posledice će biti mnogo dramatičnije.

Upravo zbog ovoga KONTINUIRANA- PRAVILNA nega je suština i prvi korak u tome kako pomoći koži!

rozacea
  1. KORAK

Dobro pogledaj šta koristiš u svojoj svakodnevnoj ,, beauty rutini,,  Čistač treba da je namenjen normalnoj ili osetljivoj koži. NIKAKO ne treba da sadrži salicilnu kiselinu, benzoil peroksid, glikolnu kiselinu,… Čak i ako ti je koža masna, dok je ovako narušeno stanje kože, pauziraj sa preparatima koji imaju ove supstance u svom sastavu. IZUZETAK : ukoliko imaš problematičnu kožu i u terapijskom si postupku, a koža ipak pokazuje gore pomenute  simptome, obavezno se javi svom dermatologu!! Uvedi u svoju negu tonik za umirenje i hidrataciju. To su obično lagani, negujući tonici. Imaju za cilj vraćanje pH vrednosti kože nakon umivanja, umirenje kože, hidriraju površinske slojeve i pomažu bolju penetraciju kreme.

NIKAKO ne koristiti kisele tonike koji pilinguju i uklanjaju površinski odumrle ćelije!!

U svom sastavu mogu da sadrže aloju, hamamelis, kamilicu, ružinu vodicu, morska voda,…

Krema bi trebalo da bude punije teksture obogaćena ceramidima i umirujućim supstancama. Obično su to CICA kreme, koje su tu da veštački naprave okluzivni- zaštitni film, na površini naše kože. Na taj način, koža se fizički štiti od spoljašnjih uticaja, sprečava se dalji gubitak vlage iz dubokih slojeva kože.

Poželjno je i uvodjenje laganog seruma za hidrataciju koji se nanosi pre kreme.

Tokom dana krema sa zaštitnim faktorom je OBAVEZNA! Takodje, poželjno je koristiti i nekomedogene pudere ili tonirane kreme kada boravite napolju.

NIKAKO:  Nikako, ali apsolutno NIKAKO nemojte koristiti pilinge u kućnoj nezi dok je koža u ovakvom stanju. Većina poseže za pilingom jer vidi perutanje na svojoj koži i u nadi da će se to ukloniti pilingom. Ovo je apsolutno ZABRANJENO u ovom slučaju jer na taj način još više narušavamo barijeru naše kože. Perutanje i crvenilo su odbrana naše kože!!! Masna koža čak može reagovati i pojavom netipičnih akni, jer je i to vid odbrane kože i signal da je narušen njen zaštitni film. 

Jako je važno detaljno pregledati, šta to od proizvoda imate u svojoj rutini i ukoliko vam je ovo teško, posavetujte se sa stručnjakom za savet. Svaki odgovoran kozmetičar uputiće vas na pravi put i dati neophodan savet za pravilnu negu.

Nakon što korigujete svoju ,, beauty rutinu,, potrebno je vreme za vraćanje kože u normalu. Ne očekujte rezultat preko noći ( jer ovo stanje se nije ni javilo preko noći), budite strpljivi i pratite da se stanje, u prvo vreme, ne menja, a nakon toga ide na bolje i jedan po jedan simptom nestaje.

2. KORAK

Profesionalni tretmani lica- HITNA POMOĆ!

Tretmani su tu da velikim koracima krenemo na bolje. Korišćenjem različitih aparaturnih tehnologija, visokokoncentrovanih preparata i aktivnih supstanci koje ciljano deluju na odredjeno stanje, dolazimo brže do rezultata. Već nakon prvog tretmana MORA da se vidi razlika i da koža bude u vidno boljem stanju, ali to nije dovoljno u ovom slučaju. Najčešće, neophodno je uraditi seriju tretmana po preporuci stručnjaka uz adekvatnu negu i gore pomenute smernice.

Kod ovakvog problema kože, obično se rade tretmani koji deluju na barijeru kože i sprečavaju njeno dalje oštećenje. Umiruju i hrane kožu, jer samo imunološki jaka koža može da se izbori sa spoljašnjim uticajima.

Veliki broj klijenata nam dolazi sa ovim problemom u strahu, nedoumici i razočarani zbog lošeg izgleda svoje kože. Svakodnevni susreti sa osetljivim kožama, naveli su nas da u svoju ponudu tretmana uvedemo i PAKETE za prvu pomoć. U ovom slučaju savetujemo SENSI PAKET koji je u potpunosti prilagodjen ovom stanju kože i vrlo brzo rešava problem suve, osetljive kože. 

Ukoliko imate ovakav problem, pozovite nas i zakažite svoj tretman, a ako i dalje niste sigurni šta je vašoj koži potrebno zakažite BESPLATNE konsultacije. Pogledaćemo vašu kožu detaljno i dati predlog profesionalne i kućne nege.

Link za više detaljnijih informacija o pomenutom SENSI paketu.